De klusjesman


Ik maak deuren, ik maak een stoel, ik maak ruiten.
En door die ruiten kun je weer een dagje verder zien.
Ik maak voor iedereen een binnen en een buiten.
En dat klein venstertje is een misschien.
Ik maak wat anderen hebben kapotgemaakt.
Mezelf om te beginnen.
Ik doe aan opvang als een ouwe sofa die wat kraakt.
Dat is de vering van mijn ziel, diep van binnen.

Herman de Coninck
Ik maak dan wel geen stoelen en deuren. Ik maak wel psychische ruiten waardoor cliënten en cursisten zichzelf en hun innerlijke glans een beetje verder kunnen zien. Ik exploreer samen met de coachee de misschien-venstertjes van zijn/haar talenten en mogelijkheden. Ze kijken door het innerlijke raam en werpen een blik op hun eigen schittering. Ik ben er zeker van dat ze hun eigen blinkende professionele dromen zullen waarmaken voor zover het nu kan.

Op die momenten voel ik dat ik maak wat anderen kapot hebben gemaakt. En door de heling te zien bij de ander, maak ik mezelf. Uiteraard probeer ik ook mezelf te maken op andere momenten. Het exploratieproces samen met de coachee of cursist maakt me ook heel, maakt me ‘een’. Het heelt, het geneest … het werkt helend, het is een heilzame ervaring.

Ik voel me hier diep door ontroerd om daarvan getuige te mogen zijn.
Ik doe aan opvang met de kwaliteit van mijn aanwezigheid. Ik creëer de psychische ruimte waarin de cliënt exploreert wat er wil gebeuren: dat is de vering van mijn ziel: diep vanbinnen.
Image

Wie ben ik?

Als zelfstandig coach, facilitator en inspirational speaker werk ik vooral met topmanagers en high potentials. Mijn expertise behelst thema’s als authentiek leiderschap, verbale en non-verbale communicatie, zelfvertrouwen, burn-out, organisatiecultuur, zelfontplooiing en zingeving.
Tijdens mijn professionele carrière in de banksector raakte ik gepassioneerd door alles wat te maken had met potentieelontwikkeling, interactieprocessen tussen mensen en organisatiecultuur. Ik verdiepte mij in communicatieprocessen en de uitdagingen waar leiders voor staan. Ik ben een soort katalysator om leiders en teams te laten schitteren zonder te verblinden.

Coaches en HR-managers die hun coachingsvaardigheden willen bijschaven begeleid ik als supervisor. Ik ben gastdocent bij Leren over Leven.
In mijn coaching breng ik mensen via kunst in contact met hun innerlijke schoonheid. Dankzij mijn diploma’s kunstwetenschappen en personeelswetenschappen kan ik die twee naadloos met elkaar verbinden.

Ik ben auteur van het boek ‘Hoe overleef ik mijn collega’s: tools voor zelfvertrouwen op het werk’. (Lannoo Campus, maart 2018)

In mijn vrije tijd houd ik van lezen,  klassieke muziek (opera) en een diepgaand gesprek met vrienden. Samen met mijn man reis ik graag om mensen uit verschillende culturen te ontmoeten en natuurwandelingen te maken.